Özlem Türeci’ye prestijli tıp ödülü
DUVAR-Eşi Uğur Şahin ile birlikte kurduğu BioNTech şirketinin ürettiği koronavirüs aşıları ile dünya çapında üne sahip Prof.
Jung Vakfı, Türeci’ye bu yıl 300 bin Euro ödül verilmesiyle ilgili olarak, Hasret Türeci’nin dünyada ruhsatlı ilk koronavirüs aşısının geliştirilmesine katkı sağlamanın yanı sıra, araştırmadan kanser hastalarında kişiye özel, potansiyel tedavi yöntemlerinin geliştirilmesine de katkı sağladığını belirtti. aşamadan klinik gelişim aşamasına geçiş. vurgulandı.
Türeci’nin yanı sıra merkezi Hamburg’da bulunan Jung Bilim ve Araştırma Vakfı, 31 yaşındaki doktor Ahmed Mrestani’yi genç araştırmacı olarak ödüllendirdi. Leipzin Üniversitesi Kliniği’nde epilepsi ve baş ağrısı hastalıklarının nedenleri ve olası tedavi yöntemlerini araştıran Mrestani’ye, ilahiyat konusundaki çalışmalarında kullanılmak üzere önümüzdeki üç yıl boyunca 210 bin avroluk bir vakıf sağlanacak.
Vakfın bir diğer ödülü olan “Yaşam Boyu Başarı” ödülü ise 68 yaşındaki Prof. Dr. Stefan Rose-John’a verildi. Rose-John’un araştırmaları sayesinde yeni ilaç ve tedavi yöntemlerinin geliştirilebileceğini vurgulayan Vakıf, yakın gelecekte de bu araştırmaların hastalara doğrudan fayda sağlamaya devam edeceğini bildirdi. Jung Vakfı’nın bu alanda ödüllendirme geleneğine uygun olarak, Stefan Rose-John’a kendi seçtiği genç bir tıp araştırmacısını burs olarak ödüllendirmesi için 30.000 Euro teklif edilecek.
Girişimci Ernst Jung tarafından 1967 yılında Hamburg’da kurulan Jung Bilim ve Araştırma Vakfı, her yıl üç dalda tıp çalışmalarını ödüllendiriyor. Avrupa’nın en yüksek para ödüllü tıp ödülü olan Jungian ödülleri, cuma günü düzenlenecek sempozyumda çalışmaları hakkında sunum yapacak olan sahiplerine takdim edilecek. (DW İNGİLİZCE)