Ekonomi

Araştırmaya göre Kuzey Koreli bilgisayar korsanları Japonya’dan en çok kripto parayı çaldı

Investing.com – Birleşik Krallık Blockchain analitik şirketi Elliptic, Kuzey Koreli hacker gruplarının kripto dalındaki siber saldırılarına ilişkin araştırmasını yayınladı.

Elliptic’in araştırmasına göre Kuzey KoreliHacker kümeleri, 2017’den bu yana Japonya’dan 721 milyon dolar değerinde kripto varlığı çaldı. NikkiBusiness Daily gazetesinin gündeme getirdiği bu gelişmeye göre hackerlar, küresel siber saldırı faaliyetleri sonucunda elde ettikleri toplam varlıkların %30’unu Japonya’dan çaldı.

Elliptic’in araştırmasına göre, Kuzey Kore kaynaklı siber saldırılarda 2017-2022 yılları arasında kripto şirketlerinden yaklaşık 2,3 milyar dolarlık kripto para çalındı.

G-7 ülkeleri Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Liderlerinin geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği toplantıda kripto sektörüne yönelik siber saldırı olayları ele alındı. Toplantının ardından yapılan açıklamada, giderek daha büyük bir tehdit haline gelen kripto varlıkların çalınmasına karşı alınacak tedbirlerin artırılacağı açıklandı.

Kuzey Kore, füze programını çalınan kripto varlıklarıyla finanse ediyor

Geçen hafta Beyaz Saray konuyla ilgili bir açıklama daha yaptı. Beyaz Saray, Kuzey Kore’nin balistik füze programının maliyetinin yarısını siber saldırılar sonucunda ele geçirilen kripto para birimleriyle finanse ettiğini iddia etti.

Kuzey Kore’nin füze programı Çalınan kripto paralarla finanse ettiği argümanı daha önce gündemde yer alırken bu olayın giderek daha büyük bir tehdit haline geldiği belirtiliyor. Buna göre ABD’nin kripto alanında siber saldırılara daha da ağırlık verdiği ve çalınan varlıkların takibi için çabalarını artırdığı biliniyor.

ABD Hazinesi, bu çabaların somut bir örneği olarak geçtiğimiz yıl çalıntı varlıkların aklanmasında sıklıkla kullanılan platform oldu. kasırga nakit Yaptırımlar uygulayarak bir ilke attı. Ancak bu önlem kötü niyetli kişileri durdurmazken, bilgisayar korsanları kripto para aklamak için Sinbad adlı başka bir platformla çalışmaya devam etti.

Author: Günay Caymaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu